Artikel: Eeserwold legt groene loper uit

Datum: 7 december 2021

In de meest recente uitgave heeft Kijk op het Noorden een artikel gepubliceerd: ‘Eeserwold legt groene loper uit’. In het artikel worden Harmsma (wethouder economie van de gemeente Steenwijkerland) en Marcel Grit (commercieel directeur van Roelofs) geïnterviewd over de ontwikkelingen op Bedrijvenpark Eeserwold bij Steenwijk en de samenwerking hierin.

“Eeserwold en duurzaam ondernemen is een perfecte match”

De oorspronkelijke inzet om een duurzaam bedrijvenpark te ontwikkelen betaalt zich uit in een grote belangstelling van bedrijven om zich hier te vestigen. Volgens Bram Harmsma, wethouder economie van de gemeente Steenwijkerland, zoeken groene bedrijven een vestigingsplaats waarmee ze zich verbonden voelen. Groene energie is een belangrijke trekker. “En dat bieden we op Eeserwold. Vanaf de start was het onze ambitie om van Eeserwold een duurzaam bedrijvenpark te maken. Met koeling vanuit het Eesermeer, zon op het dak en de productie van waterstof. Je ziet dat Eeserwold bedrijven aantrekt die vanuit duurzaam ondernemen een bewuste keus maken. Dat worden er steeds meer. We voorzien dus echt in een behoefte.”

Bedrijvenloket

Wist u dat Steenwijkerland economisch gezien de snelst groeiende gemeente van Noord-Nederland is? Goede arbeidskrachten zijn hier volop en ondernemers in de regio maken veelvuldig gebruik van elkaars diensten. Het handige is dat de gemeente een bedrijvenloket met één aanspreekpunt heeft voor ondernemers die zich in de gemeente willen vestigen. De gedreven medewerkers begeleiden u in het proces van aanvraag tot realisatie. Ook het vergunningentraject verloopt sneller.

Lees hier het hele artikel uit Kijk op het Noorden

Gerelateerd nieuws

Meer nieuws
Klasseerinstallatie ZEM Eesermeer officieel in gebruik
Nieuws

Klasseerinstallatie ZEM Eesermeer officieel in gebruik

Daves Verhuur realiseert hal op Eeserwold
Nieuws

Daves Verhuur realiseert hal op Eeserwold

Nestkastjes hangen op Eeserwold
Nieuws

Nestkastjes hangen op Eeserwold

Bouw klasseerinstallatie Eesermeer vordert
Nieuws

Bouw klasseerinstallatie Eesermeer vordert