Over Eeserwold

Duurzaamheid

Duurzaam Eeserwold

Als je de kans krijgt een compleet nieuw bedrijvenpark te realiseren in deze tijd, doe je er alles aan om dit zo duurzaam mogelijk te doen. Duurzaam in de breedste zin van het woord! Het bedrijvenpark grenst direct aan het Eesermeer en dat alleen al zorgt voor een fijn klimaat. Veel frisse lucht en een koelere temperatuur bij de warme zomers. Daarbij zijn alle bedrijfspanden aangesloten op het koelwatersysteem Lake Sourced Cooling (UR Cool). En heeft u al gezien dat alle openbare verlichting led is en we voorzien in een hoogwaardig glasvezelnetwerk?

Naast duurzaamheid, werken we op Bedrijvenpark Eeserwold ook aan biodiversiteit. Zo zijn er diervriendelijker oevers rond het Eesermeer, hangen we nestkastjes op en grazen er sinds kort schapen op een aantal kavels waarop de bouwwerkzaamheden nog moet beginnen.

Praktisch

Wat kunt u straks doen op uw eigen kavel en aan pand? Wij denken graag met u mee. Ook VNO-NCW Midden, MKB-Nederland en de provincie Overijssel bieden hierin concrete handvatten. Zo schreven zij een handreiking voor bestaande en nieuwe gebouwen, met herin praktische maatregelen die u kunt treffen aan uw toekomstige bedrijfspand of op uw kavel.

Waterstof

Momenteel onderzoekt een consortium, bestaande uit RENDO, Steenergie, Gemeente Steenwijkerland, N-Tra, 43 Gemechaniseerde Brigade, Fieten Olie en Roelofs, de mogelijkheden voor de productie van waterstof op Eeserwold. Waterstofgas is een groen alternatief voor aardgas en kunt u toepassen voor het verwarmen van uw pand of als groene brandstof voor uw transportvoertuigen. Werkt u veel met hoge temperatuur-processen? Het project Waterstof Eeserwold helpt u om uw klimaatambities te bereiken. Lees meer op de website Waterstof Eeserwold.