Keurmerk Veilig Ondernemen toegekend aan Bedrijvenpark Eeserwold

Datum: 26 april 2022

Sinds deze maand is het Keurmerk Veilig Ondernemen weer van kracht voor Bedrijvenpark Eeserwold. “Dat is van grote waarde”, legt parkmanager Hessel Noordenbos uit, “want nu ook wij dit keurmerk hebben ontvangen is na uitvoerig onderzoek en weging vastgesteld, dat de veiligheid op Eeserwold optimaal is gewaarborgd.”

Het KVO bestaat voor een aantal bedrijventerreinen in Steenwijkerland al sinds 2013 en om het certificaat te behouden moest er een hercertificering gebeuren. In dat kader heeft een werkgroep zich ingezet om zoveel mogelijk relevante informatie te verzamelen over de veiligheidssituatie op de diverse locaties. Onder meer zijn incidentcijfers bij politie en brandweer opgevraagd en is er een schouw (met gemeente, politie en brandweer) uitgevoerd. Ook is aan de ondernemers gevraagd hoe de veiligheidssituatie wordt ervaren. De resultaten zijn gedeeld met de ondernemers en aanbevelingen en tips zijn verwerkt in een nieuw plan van aanpak voor de komende drie jaren.

Businessclub Steenwijkerland

Met name de Businessclub Steenwijkerland (BCS) heeft zich sterk gemaakt voor dit Keurmerk Veilig Ondernemen, omdat daarvan in feite ook de kwaliteit van een bedrijvenpark kan worden afgeleid. “Er zal altijd de intentie zijn de veiligheid onder alle omstandigheden voorrang te geven”, geeft Noordenbos aan. Eraan toevoegend, dat “via proactieve maatregelen wordt nagestreefd, dat criminaliteit op Eeserwold wordt voorkomen en alles in het werk wordt gesteld om zorg te dragen voor een veilig ondernemersklimaat.”

Premies

Omdat op Eeserwold het Keurmerk Veilig Ondernemen van toepassing is, zijn verzekeraars bereid om aanzienlijke kortingen te verstrekken op de premies van inboedel- en brandverzekeringen. “En dat zijn toch aardige voordelen voor huidige en toekomstige ondernemers”, concludeert parkmanager Hessel Noordenbos.

Meer informatie over parkmanagement op Eeserwold? Lees hier meer

Gerelateerd nieuws

Meer nieuws
Koel ICT naar Eeser Boulevard
Nieuws

Koel ICT naar Eeser Boulevard

LEAP24 opent eerste snellaadstation van Overijssel 
Nieuws

LEAP24 opent eerste snellaadstation van Overijssel 

Groene innovatie: Tiny Forest bloeit op bij Bedrijvenpark Eeserwold en Landgoed De Woldberg
Nieuws

Groene innovatie: Tiny Forest bloeit op bij Bedrijvenpark Eeserwold en Landgoed De Woldberg

Continent Fashion Group vanuit Vriezenveen naar Eeserwold 
Nieuws

Continent Fashion Group vanuit Vriezenveen naar Eeserwold