Nieuw bestemmingsplan vastgesteld door gemeenteraad

Datum: 18 oktober 2022

De gemeenteraad van Steenwijkerland heeft vorige week een nieuw bestemmingsplan en een nieuw beeldkwaliteitsplan voor Bedrijvenpark Eeserwold vastgesteld. De nieuwe plannen zorgen voor meer mogelijkheden voor bedrijven. Hiermee kan beter worden aangesloten bij ontwikkelingen in de markt. Er is meer ruimte voor verschillende soorten bedrijven om zich te vestigen.

De gemeenteraad van heeft vorige week tevens een bestemmingsplan en beeldkwaliteitsplan vastgesteld voor een gedeelte van Eeser Landgoed en Eeser Buiten. Op Landgoed De Woldberg, grenzend aan het bedrijvenpark, zijn nu mogelijkheden voor de bouw van meer vrijstaande woningen en appartementen dan voorheen mogelijk was. Het merendeel van de woningen is inmiddels verkocht.

Versoepeld

Het gaat hard met de kavels op Bedrijvenpark Eeserwold. Het bedrijvenpark is momenteel zo goed als uitverkocht. Nu de regels en richtlijnen op onderdelen zijn versoepeld biedt dat nieuwe kansen voor ondernemers en zijn er al weer verschillende vergunningsaanvragen binnen bij de gemeente. Marcel Grit, commercieel directeur van Roelofs: “Zo ontstaat er een mooie mix van bedrijven van verschillende grootte en achtergrond.”

Meer maatwerk

Het vernieuwde Beeldkwaliteitsplan is in nauw overleg met de ontwikkelaar, Roelofs Planontwikkeling B.V., tot stand gekomen. “Er kan nu meer maatwerk worden geleverd”, aldus Marcel Grit. Wethouder Bram Harmsma: “Om in te kunnen spelen op de actuele behoefte is het belangrijk dat we een bestemmingsplan hebben dat aansluit bij de wensen en behoefte van ondernemers. Dat het goed loopt blijkt wel uit het feit dat vorig jaar de meeste hectares ooit zijn uitgeven in Steenwijkerland.”

Aanvullende overeenkomst

Tussen de verschillende partijen is een Ambitiedocument en een aanvulling op de Coördinatieovereenkomst opgesteld, als leidraad voor het verder ontwikkelen van het plangebied Eeserwold. De uitgangspunten uit het Ambitiedocument zijn vertaald in een aanvullende overeenkomst. Deze overeenkomst werd afgelopen week officieel ondertekend.

 
Klik hier voor meer informatie over het nieuwe bestemmingsplan en beeldkwaliteitsplan

Gerelateerd nieuws

Meer nieuws
Schoonmaakbedrijf Rein Gaal verhuisd naar het Eeser Land
Nieuws

Schoonmaakbedrijf Rein Gaal verhuisd naar het Eeser Land

Gemeente Steenwijkerland en Roelofs staan stil bij Dag van de Biodiversiteit op Bedrijvenpark Eeserwold
Nieuws

Gemeente Steenwijkerland en Roelofs staan stil bij Dag van de Biodiversiteit op Bedrijvenpark Eeserwold

“We wisten meteen dat we de natuur wilden betrekken bij de bouw”
Nieuws

“We wisten meteen dat we de natuur wilden betrekken bij de bouw”

Koel ICT naar Eeser Boulevard
Nieuws

Koel ICT naar Eeser Boulevard