Parkmanager Hessel Noordenbos: soort ‘huisvader’ op Eeserwold

Datum: 23 maart 2022

Sinds vorige maand is Hessel Noordenbos aan de slag als parkmanager van Bedrijvenpark Eeserwold. Een functie, die op het lijf is geschreven van de voormalige bedrijvencontactfunctionaris van de gemeente Steenwijkerland. Vorig jaar nam hij afscheid van de gemeente, nadat hij met hart en ziel betrokken was geweest bij de ontwikkeling van Eeserwold. Al begin vorig jaar had hij de recordverkoop van kavels in 2021 zien aankomen en voorspeld, dat “er heel wat ging gebeuren in dit bedrijvenpark.”

En dat is meer dan uitgekomen, welke positieve ontwikkeling dit jaar zal resulteren in bouwactiviteiten op zeker twintig locaties. Noordenbos is blij vanaf nu twee dagen per week te kunnen gaan fungeren als ’vraagbaak en belangenbehartiger voor de ondernemers.’ Zeker nu het drukker gaan worden en de openbare ruimte een zo goed mogelijk beheer vraagt.

Huisvader

De vroegere inwoner van OIdemarkt woont tegenwoordig in Heerenveen en is heel blij met deze job, die hem in een rol brengt die hij zelf omschrijft als een soort ‘huisvader’ en rentmeester van het park en de (toekomstige) ondernemers. “Insteek is om alles hier zo ordentelijk mogelijk te laten verlopen. Natuurlijk heeft elke ondernemer zijn eigen belangen. Maar met elkaar moeten we streven naar een zo optimaal mogelijke omstandigheden voor iedereen. Eeserwold zal een positieve uitstraling moeten nastreven, waarvan elk bedrijf kan gaan profiteren.”

Veiligheid

Als parkmanager zal Noordenbos niet alleen toezien op orde en netheid, maar bijvoorbeeld ook op veiligheid. “Onze camerabeveiliging voldoet aan de jongste eisen en dat geldt bijvoorbeeld ook voor de bebording en bewegwijzering. Allemaal faciliteiten, die van groot belang zijn voor de positionering van Eeserwold, dat als bedrijvenpark zo fraai en gunstig is gesitueerd aan de A32.”

Stichting Parkmanagement

Hessel Noordenbos heeft zijn visitekaartje inmiddels ook afgegeven aan omwonenden, die wellicht met bepaalde vragen zitten en daarvoor bij de parkmanager terecht kunnen. Noordenbos gaat nauw samenwerken met de Stichting Parkmanagement, waarvan alle (toekomstige) ondernemers op dit bedrijventerrein lid zijn of worden. Noordenbos heeft uitstekende contacten met voorzitter Ton Rakké en gaat zich zeker ook bezighouden met aspecten, waarin collectief voordelen kunnen worden gerealiseerd. “Denk aan de inzameling en verwerking van bedrijfsafval, maar bijvoorbeeld ook aan gladheidbestrijding. En natuurlijk zijn er zaken, die we samen moeten afstemmen met bijvoorbeeld de gemeente.”

Foto: Parkmanager Hessel Noordenbos (rechts) samen met voorzitter Ton Rakké van de Stichting Parkmanagement Eeserwold.

Meer informatie over parkmanagement op Eeserwold? Lees hier meer

Gerelateerd nieuws

Meer nieuws
Gemeente Steenwijkerland en Roelofs staan stil bij Dag van de Biodiversiteit op Bedrijvenpark Eeserwold
Nieuws

Gemeente Steenwijkerland en Roelofs staan stil bij Dag van de Biodiversiteit op Bedrijvenpark Eeserwold

“We wisten meteen dat we de natuur wilden betrekken bij de bouw”
Nieuws

“We wisten meteen dat we de natuur wilden betrekken bij de bouw”

Koel ICT naar Eeser Boulevard
Nieuws

Koel ICT naar Eeser Boulevard

LEAP24 opent eerste snellaadstation van Overijssel 
Nieuws

LEAP24 opent eerste snellaadstation van Overijssel