Steenwijk krijgt tankstation
Fieten Olie met waterstof

Datum: 8 september 2020

Fieten Olie Eeserwold

Fieten Olie gaat een tankstation realiseren op het bedrijvenpark Eeserwold. Meteen na de entree bij de rotonde op de hoek Eesveenseweg-Eeser Gaard is daarvoor een perceel van 8500 vierkante meter aangekocht. Steenwijk krijgt het 45e station van Fieten Olie in Nederland. Recent opende Fieten Olie tankstation nummer 42 in Hardenberg, waarna Oude Pekela en Rolde volgen. Nog voor de zomervakantie van volgend jaar wordt in Steenwijk de opening verwacht.

Het wordt volgens directeur Richard Fieten een ‘groot station’, compleet met laadpunten voor elektrische auto’s én de mogelijkheid om waterstof te tanken. Dat geldt voor personenauto’s, maar ook voor vrachtauto’s. “Een primeur voor Noordoost-Nederland”, geeft Fieten aan. Bovendien wordt gedacht aan een wasstraat en wasboxen met daarbij een fastfood vestiging. “We zijn bezig met tekeningen voor de vergunningen en willen dit jaar nog met de bouw gaan beginnen”, laat Richard Fieten weten.

Het Drentse Hollandscheveld is nog altijd de thuisbasis, maar Fieten Olie is al lang de provinciegrens ontgroeid. Onder leiding van Richard Fieten, sinds bijna een kwart eeuw directeur van het familiebedrijf, is de tankstationketen aan een niet te stuiten opmars bezig. “We streven naar 50 tankstations, leveren smeermiddelen en brandstoffen aan 4.000 afnemers en beschikken over 15 eigen tankwagens”, vat hij de activiteiten in een notendop samen.

“Een ‘groot station’, compleet ook met laadpunten voor elektrische auto’s én de mogelijkheid om waterstof te tanken”

Onafhankelijk

De intentie van Fieten Olie is om met een eigen merk brandstoffen tegen een zo scherp mogelijke prijs aan te bieden. “We willen onafhankelijk kunnen opereren. Brandstoffen kopen we zelf op de markt in, bij diverse oliemaatschappijen. Ik durf te stellen dat onze inkoopprijzen scherper zijn dan van menig ander”, stelt hij vast.

Commercieel directeur Marcel Grit van de Roelofsgroep is “heel erg blij” met de komst van Fieten. “Dit bezorgt Eeserwold nieuw elan op een prominente plek van het park. Door de mogelijkheden voor waterstof krijgt Eeserwold een nieuwe dimensie.”

Gerelateerd nieuws

Meer nieuws
Koel ICT naar Eeser Boulevard
Nieuws

Koel ICT naar Eeser Boulevard

LEAP24 opent eerste snellaadstation van Overijssel 
Nieuws

LEAP24 opent eerste snellaadstation van Overijssel 

Groene innovatie: Tiny Forest bloeit op bij Bedrijvenpark Eeserwold en Landgoed De Woldberg
Nieuws

Groene innovatie: Tiny Forest bloeit op bij Bedrijvenpark Eeserwold en Landgoed De Woldberg

Continent Fashion Group vanuit Vriezenveen naar Eeserwold 
Nieuws

Continent Fashion Group vanuit Vriezenveen naar Eeserwold