Straks groen gas of waterstof door de gasleidingen van nu

Datum: 15 juni 2022

Nieuwe bedrijven op Bedrijvenpark Eeserwold kunnen nu nog een gasaansluiting krijgen. Hiervoor heeft de gemeente Steenwijkerland een ontheffing verleend met het vooruitzicht dat er in de toekomst groen gas of waterstof door die leidingen zal stromen.

Gestimuleerd wordt dat er zoveel mogelijk zonnepanelen op daken worden aangelegd, maar dat is geen verplichting. Wel dient bij de dakconstructie al wel rekening te worden gehouden met plaatsing van zonnepanelen in een later stadium.

“Het is een goede zaak”, is directeur Marcel Grit van Roelofs Planontwikkeling van mening. “Van de elektriciteit die je zelf niet nodig hebt kan waterstof worden gemaakt. Iets waarvoor op Eeserwold nadrukkelijk wordt ingezet in samenwerking in de waterstofcoalitie Eeserwold. In deze tijd, met alle problemen rond gas, is groene waterstof extra aantrekkelijk.”

Duurzaamheid

Veel duurzame aspecten op Eeserwold zijn 15 jaar geleden al aan de tekentafel bedacht en gerealiseerd en zijn nog steeds actueel, zoals de duurzame koeling UR Cool met behulp van het Eeser Meer, de LED verlichting, groene opzet, retentiegebied en het gescheiden rioolstelsel.

Keurmerk Veilig Ondernemen

Een ander aantrekkelijk punt is dat ook voor Bedrijvenpark Eeserwold het Keurmerk Veilig Ondernemen van kracht is. Parkamanager Hessel Noordenbos: “Dat betekent dat de veiligheid op Eeserwold optimaal is gewaarborgd”. Eeserwold werkt in dit kader samen met de Stichting I-Watch, die zorgt voor beveiliging door middel van cameratoezicht. Nu het Keurmerk Veilig Ondernemen op Eeserwold van toepassing is, zijn verzekeraars bereid om aanzienlijke kortingen te verstrekken op premies van inboedel- en brandverzekeringen.

 
Lees hier meer over Waterstof Eeserwold

Gerelateerd nieuws

Meer nieuws
Klasseerinstallatie ZEM Eesermeer officieel in gebruik
Nieuws

Klasseerinstallatie ZEM Eesermeer officieel in gebruik

Daves Verhuur realiseert hal op Eeserwold
Nieuws

Daves Verhuur realiseert hal op Eeserwold

Nestkastjes hangen op Eeserwold
Nieuws

Nestkastjes hangen op Eeserwold

Bouw klasseerinstallatie Eesermeer vordert
Nieuws

Bouw klasseerinstallatie Eesermeer vordert