Veiligheid centraal op bedrijvenpark Eeserwold

Datum: 1 april 2021

Parkmanagement op Bedrijvenpark Eeserwold is meer dan het onderhouden van groen, wegen en verlichting. Om de veiligheid zo optimaal mogelijk te maken, is gekozen voor de inzet van camera’s, zowel bij de bedrijven op hun eigen terrein, als in de publieke ruimte, namelijk het wegennet van het bedrijvenpark. Deze werkwijze is gecertificeerd met het Keurmerk Veilig Ondernemen. Bedrijvenpark Eeserwold was landelijk één van de eerste bedrijventerreinen die zo’n keurmerk ontving.

De indeling van het park leent zich uitstekend voor een uitgebreid camerasysteem om de veiligheid op het bedrijvenpark te garanderen. De camera’s in het publieke deel van het terrein zijn vanuit het Keurmerk Veilig Ondernemen aangeschaft en worden van daaruit ook beheerd. De beelden worden opgeslagen bij en verwerkt door Stichting I-Watch, een publiek-privaat samenwerkingsverband op het gebied van beveiliging door middel van cameratoezicht. In dat kader werkt Stichting I-Watch nauw samen met de politie en brandweer.

Kentekenregistratie

Bedrijvenpark Eeserwold heeft voor gemotoriseerd verkeer één toegangsweg. Kentekenregistratiecamera’s (afgekort ANPR) houden deze in- en uitgang tot het park aan de Eesveenseweg 24/7 in de gaten. De gegenereerde kentekens worden via I-Watch vergeleken met diverse bestanden waarin auto’s of personen zijn opgenomen die speciale aandacht en/of nadere actie vragen. Maar ook opvallend gedrag kan door deze camera’s worden gedetecteerd. Denk bijvoorbeeld aan voertuigen die meerdere keren in- en uitrijden. Bij verdachte situaties krijgt de observant bij I-watch een melding, waarna hij de situatie beoordeelt en indien nodig de politie inschakelt.

Dôme-camera’s

Naast de ANPR-camera’s zijn er op het park ook nog zogenaamde dôme-camera’s actief. Met die camera’s kunnen na een ‘hit’ uit de kentekenregistratie, verdachte voertuigen worden gevolgd. Die kunnen vanuit de toezichtruimte van I-watch door de observant worden bediend. Op die manier kunnen personen met verkeerde bedoelingen in een vroeg stadium worden tegengehouden en voorkomen we criminaliteit en vandalisme.

Voordelen

Het uitgebreide camerasysteem heeft vele voordelen voor de ondernemers op het bedrijvenpark. Niet alleen ontstaat hierdoor een prettig klimaat en een groot gevoel van veiligheid, ook geeft dit korting in de premie voor bijvoorbeeld een gebouwenverzekering.

Meer weten over uw mogelijkheden op bedrijvenpark Eeserwold? Neem contact met ons op.

Gerelateerd nieuws

Meer nieuws
Koel ICT naar Eeser Boulevard
Nieuws

Koel ICT naar Eeser Boulevard

LEAP24 opent eerste snellaadstation van Overijssel 
Nieuws

LEAP24 opent eerste snellaadstation van Overijssel 

Groene innovatie: Tiny Forest bloeit op bij Bedrijvenpark Eeserwold en Landgoed De Woldberg
Nieuws

Groene innovatie: Tiny Forest bloeit op bij Bedrijvenpark Eeserwold en Landgoed De Woldberg

Continent Fashion Group vanuit Vriezenveen naar Eeserwold 
Nieuws

Continent Fashion Group vanuit Vriezenveen naar Eeserwold