Website Waterstof Eeserwold is live

Datum: 9 maart 2021

Het project Waterstof Eeserwold heeft sinds kort een eigen website: www.waterstofeeserwold.nl. Op de website is informatie te vinden over de groene doelstellingen achter het project bij Steenwijk, de deelnemende partijen en de verwachte planning. “Op dit moment wordt de haalbaarheid van het project onderzocht. Op deze website vinden bedrijven en omwonenden de eerste informatie”, vertelt commercieel directeur Marcel Grit van Roelofs.

Met het ontwikkelen van waterstof op bedrijvenpark Eeserwold wordt het mogelijk om elektriciteit uit duurzame energiebronnen uit de omgeving in gasvorm op te slaan en te transporteren. Hierdoor worden de vraag en het aanbod van groene stroom beter op elkaar afgestemd. “Denk hierbij ook aan toekomstige zonnedaken op de bedrijfspanden van Eeserwold”, aldus Grit. “De stroom die te veel wordt opgewekt, kunnen we omzetten in waterstofgas en opslaan of voor andere doeleinden gebruiken.”

Ondernemers

Daarnaast helpen de plannen onder andere lokale ondernemers om hun klimaatambities te bereiken. Denk niet alleen aan het duurzaam verwarmen van panden door het bijmengen van waterstofgas, maar ook aan bedrijven die aardgas voor waterstofgas kunnen vervangen in processen met hoge temperaturen. Medio 2021 vestigt Tankstation Fieten zich aan de Eesveenseweg op bedrijvenpark Eeserwold. Fieten gaat hier ook waterstoftankpunten aanbieden.

Onderzoeken welke voordelen Waterstof Eeserwold heeft voor uw toekomstige locatie? Neem contact met ons op.

Gerelateerd nieuws

Meer nieuws
Nestkastjes hangen op Eeserwold
Nieuws

Nestkastjes hangen op Eeserwold

Bouw klasseerinstallatie Eesermeer vordert
Nieuws

Bouw klasseerinstallatie Eesermeer vordert

Eeserwold krijgt mobiliteitshub
Nieuws

Eeserwold krijgt mobiliteitshub

Nieuw bestemmingsplan vastgesteld door gemeenteraad
Nieuws

Nieuw bestemmingsplan vastgesteld door gemeenteraad